2 Ocak 2016 Cumartesi

MUTFAK KÖŞE TAKIMLARI

Mutfak köşe takımları, geniş mutfakların kalabalık sofraları için üretilen, ortasında 1 adet masa ve masanın etrafında bank plat ve pufların oluşturduğu mutfak mobilyası takımlarının genel adıdır. Mutfak köşe takımları, sandalye yerine köşeli bank ve pufların masanın etrafında, uygun şekilde dizayn edilmesi ile oluştuğu için adını oradan almaktadır. Bazi kişiler köşe yemek masası olarakta bilirler, fakat gerçek adı mutfak köşe takımıdır.


Eski sezonlardan bu yana mutfak köşe takımları dizayn, kullanım rahatlığı, konfor ve tasarım olarak bir çok kez değişikliğe uğramıştır. Kimi zaman sandalye yerine puf kullanılmaya, kimi zaman ise puf yerine ise uzun tekli banklar kullanılmaya uygun görülmüşlerdir. Son zamanlarda üretilen mutfak köşe takımlarına bakıldığında ise, lükens ayaklı masaların bunun yanı sıra açılır kapanır ahşap masaların ya da kızaklı cam metal yemek masalarının mutfak köşe takımlarının içerisine dahil edildiğini görebiliyoruz. Bunun nedeni daha önce belirttiğimiz gibi kalabalık sofraların vazgeçilmezi haline gelmeleridir.


Mutfak köşe takımı modelleri, son dönemde birbirinden canlı renkleri bünyesine katarak, canlı bir renk kartelası oluşturmuşlardır. Kullanıldığı masaya dikkat edildiğinde, metal aksamlı masalar olduğu zaman metal aksamlı sandalyelerin tercih edildiği görülmektedir. Bunlara da genellikle metal mutfak köşe takımı diye adlandırılmaktadır. Ahşap aksamlı masaların ahşap ya da giydirme sandalyelerin eşlik ettiği mutfak köşe takımlarına ise, ahşap mutfak köşe takımı olarak kategorize edilmeye başlanmıştır. Bütün bunların sebebi ise çok fazla ürün yelpazesine sahip olan mutfak köşe takımlarının daha rahat pazarlanabilmesi için düşünülmüş ve insanların bu şekilde daha rahat irdeleyebilmelerine olanak sağlanmıştır.







Mutfak köşe takımı fiyatları sandalye sayısına, puf sayısına ve kullanılan masanın çeşidine göre değişim gösterse de, piyasada 1000 tl nin altına satılan bir mutfak köşe takımı bulmak neredeyse imkansızdır. Köşe yemek masalarının son dönemlerde birbirinden güzel figürleri ve süslemeleri ile birlikte mobilya reyonlarında karşımıza çıktığı artık bilinmektedir. Bu heyecana kapılmadan önce mutfak köşe takımının nerede kullanılacağı ve kullanılacağı alanın ölçüsü iyi hesaplanmalıdır. Çünkü oldukça büyük bir ürün olan mutfak köşe takımları, yanlış ölçü doğrultusunda sipariş verildiğinde hayal kırıklıkları ile beraber sıkıntılı süreçlerle siz değerli ev hanımlarının keyfini kaçırmaktadırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder